Wim de Prez
+32(0)477-26 43 99
wimdeprez@telenet.be
Philippe de
Denterghemlaan 4,
9831 Deurle
muurschilderingen
Having fun
is free
 
  nl l fr l en   nl l fr l en  
 
HOME
OVER WIM DE PREZ
FAQ
UW SCHILDERIJ
NIEUW
KLASSIEK:
1 2 3
GEWAAGD
ZWEMBAD JACUZZI
ART NOUVEAU DéCO
PLAFONDSCHILDERING
VLOERSCHILDERING
SCHILDERIJEN
RESTAURATIE
COLLAGES
RECLAMEDRUKWERK
MEUBEL
KUNSTPROJECT
VOOR EN NA
FILMPJES
LINKS
NIEUWSBRIEF
TARIEVEN
WEBMASTER
  terug naar overzicht Nieuwen Bosch Humaniora 2005.
Beste aanwezigen,
Het kunstproject gaat dit jaar over perspectief en gezichtsbedrog. We vertrokken van een opdracht die de leerlingen van het derde jaar kregen van Mevrouw Ghekiere: een zuivere perspectieftekening van een eenvoudige rechthoekige ruimte. Daarna tekenen de leerlingen een “portret” bovenop de tekening, om het contrast tussen voor- en achtergrond te benadrukken.
Eerst heb ik de tekening van de achtergrond zodanig vervormd, dat je bij het binnenkomen via de Lange Violettestraat, de indruk krijgt dat de tekening doorloopt op de achterste muur (eerste foto). Je krijgt de indruk dat het beschilderde paneel 90 graden naar achter is geklapt, en dat je op de achterste muur (waar het akkordeon-project van 2004 hangt) een rechthoek ziet die links wegloopt. De tekening is letterlijk overgenomen van een van de leerlingen.
Daarna heb ik voor het paneel 8 koppen aangebracht, waarvan je de indruk krijgt dat ze allemaal even groot zijn, nog steeds kijkend vanuit een scherpe hoek.
Bij het afwerken van het paneel kreeg ik gisteren trouwens een geruststellende reactie. Jan passeerde voorbij het paneel, bleef kijken, en wandelde verder, en verloor zijn evenwicht (tweede foto).
Tot slot wil ik graag benadrukken dat een dergelijk project enkel mogelijk was dankzij de “carte blanche”, die we kregen van Mevrouw Dick. Chantal Ghekiere slaagt er telkens ook weer in om het beste uit de leerlingen naar boven te brengen, ik zou het zelf echt niet kunnen. Een dergelijk project is ook enkel mogelijk in een school waar er in een ontspannen, collegiale en gedreven manier gewerkt wordt. De leerlingen in deze school mogen zich dan ook ontwikkelen op de terreinen waar ze sterk staan, en worden daarin enthousiast aangemoedigd! Het lijkt allemaal misschien een beetje cliché, maar toch durf ik het zeggen. Hier mogen de leerlingen gelukkig zijn, en dat is goud waard.
Dank U , Mevrouw Dick voor het vertrouwen, Chantal Ghekiere voor de prettige samenwerking, en vooral de leerlingen voor hun korte krachtige inzet.
wim de prez
30 april 2005
muurschildering wim de prez
muurschildering wim de prez
muurschildering wim de prez