Wim de Prez
+32(0)477-26 43 99
wimdeprez@telenet.be
Philippe de
Denterghemlaan 4,
9831 Deurle
muurschilderingen
Having fun
is free
 
  nl l fr l en   nl l fr l en  
 
HOME
OVER WIM DE PREZ
FAQ
UW SCHILDERIJ
NIEUW
KLASSIEK:
1 2 3
GEWAAGD
ZWEMBAD JACUZZI
ART NOUVEAU DéCO
PLAFONDSCHILDERING
VLOERSCHILDERING
SCHILDERIJEN
RESTAURATIE
COLLAGES
RECLAMEDRUKWERK
MEUBEL
KUNSTPROJECT
VOOR EN NA
FILMPJES
LINKS
NIEUWSBRIEF
TARIEVEN
WEBMASTER

 

terug naar overzicht Nieuwen Bosch Humaniora 2006-2007.
Beste aanwezigen,
Het project van IVAGO in verband met het sorteren van afval heeft ons dit jaar geïnspireerd. Het thema van de opendeurdag is “dieren”. Samen met mevrouw Ghekiere ontstond zo het idee van de flessen met de vleugels, beschilderd als bijen. Het was een waar pingpong spel waarin de ideeën elkaar opvolgden. Het ene idee bracht het volgende mee, dat is dan ook een mooi voorbeeld van creativiteit. Je kan maar een volgende stap zetten als de eerste gezet is.
De leerlingen van het eerste jaar hebben elk een pet-fles beschilderd, als bijen. De uitvoering van het werk verliep een beetje chaotisch, het beste te vergelijken met een “zwerm” kuikens die uiteenstuift in alle richtingen. Moeilijk in bedwang te houden. Mevrouw Ghekiere is echt te bewonderen voor zoveel geduld en kalmte. Zo’n groep een opdracht laten uitvoeren ligt niet voor de hand. Het is uiteindelijk toch gelukt: het resultaat van het project weerspiegelt dan ook perfect hoe het allemaal verliep. De bijen zijn zo opgesteld, dat ze een zwerm vormen, maar toch een beetje willekeurig, met hier en daar een bij die een totaal andere richting uitvliegt!
Dit project was uiteraard niet mogelijk zonder de steun van iedereen op deze school. Nieuwenbosch is de school van de “eerlijke glimlach”, iedereen glimlacht hier voortdurend. Dat kan alleen omdat het “mag”, en het kan vooral omdat de school voor iedereen een plaats heeft!
Dank aan Mevrouw Dick voor het vertrouwen en een grote pluim voor Mevrouw Ghekiere, voor haar bijzonder creatief geduld.
Wim De Prez
muurschildering wim de prez
muurschildering wim de prez
muurschildering wim de prez